.: Költöztetés fix áron: hihetünk benne? - Fuvarosklub - megbízható fuvarozók :.

A jók a jókkal tudnak a legjobbak lenni


Költöztetés fix áron: hihetünk benne?

A költöztető cégek közüli választás során általában döntő szempont, hogy milyen áron vállalják a munkát. A költöztetés árak témakörében már írtunk arról, milyen fő tényezők játszanak szerepet ennek kiszámításában. Most azonban egy másik lehetőségről teszünk említést…

A költöztetés fix áron hangzatos szolgáltatásnak tűnik, de vajon ha az elnevezés mögé nézünk, akkor is ugyanolyan szimpatikus marad? Ha költöztetés előtt áll, és még nem döntött egyik költöztető cég mellett sem, érdemes tovább olvasnia!

Költöztetés fix áron: átverés vagy sem?

A egyes költöztető cégek általában órabérben fizetik ki munkásaikat. Ezért amikor egy cégnél a költöztetést fix áron vállalják, akkor általában ezt veszik alapul. Tehát kiszámolják, hogy nagyjából az adott munkához hány ember munkájára lesz szükség, és azok mennyi idő alatt végeznek a költöztetéssel. Ezután már csak egy kis szorzás, és voilà, kész is a költöztetés fix áron.

Ezzel már el is érkeztünk az első bökkenőhöz. Mostanában több tv csatornán is sugároznak asztro műsorokat, ahol a pénz-, élet- és még ki tudja milyen energia küldése mellett talán még a jövőt is megjósolják. Mindenki eldöntheti, mennyire hisz ezekben a dolgokban… A költöztetés fix áron ehhez hasonlítható.

A fix áras költöztetésnél a cég vezetője, irányítója is a jövőbelátással próbálkozik meg, amikor megbecsüli, hogy mennyi idő- és munkaerő-ráfordítással lehet elvégezni az adott költöztetést. Persze van, amikor sikerül is, az egész azonban csupán lutri. Mi van akkor, ha az árat túl- vagy éppen alábecsülik?

Túl- vagy alábecsült fix ár

A túlbecsült árnál mindenképpen a Megrendelő jár rosszul, hiszen többet fog fizetni kevesebb munkáért. Kivéve persze, ha a költöztető cég becsületes, akkor talán visszaadja a többletpénzt.

Ha azonban az árat alábecsüli a kalkuláló ember, akkor általában 3 dolog történhet:

  1. az első eset a legideálisabb a Megrendelő szempontjából: a cég elkönyveli a veszteséget, hiszen fix árban állapodtak meg;
  2. vagy (ami rosszabb) különböző kifogásokat eszel ki, és megpróbálja a leegyeztetett fix árat felemelni;
  3. vagy pedig (és talán ez a legrosszabb, ami történhet) a munkások összecsapják a munkát, megpróbálják a lehető leggyorsabban elvégezni, nem figyelve értékeinkre. Ráadásul ebben az esetben lehetséges, hogy költöztető dobozaink az utcán maradnak.

Hogyan menjünk biztosra?

A fenn elmondottakkal nem azt állítjuk, hogy a költöztetés fix áron minden esetben csalásnak számít. Ez a cikk csupán figyelemfelhívó célzattal született meg, hogy ne dőljünk be a trükközésnek, és ne sajnáljuk az időt arra, hogy mindent pontról pontra leegyeztessünk.

Válasszon megbízható költöztető céget, nézzen utána, mások hogy vélekednek az adott vállalkozásról. Sokat segíthet a döntésben, ha mások tapasztalatait is figyelembe vesszük.

**********************************

Kérdése, véleménye van? Keresse ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken. 
A megadott számon Nagy Judit fogja tájékoztatni Önt.

E-mail: megbizhatok@gmail.com

Telefon +36 20/42-300-42