.: Egy megbízható vállalkozó: Bodó Ferenc fuvarozó - Fuvarosklub - megbízható fuvarozók :.

A jók a jókkal tudnak a legjobbak lenni


Egy megbízható vállalkozó: Bodó Ferenc fuvarozó

A Somogy megyei Ságváron dolgozó Bodó Ferenc számára a megbízhatóság jelenti egy fuvarozó legfontosabb tulajdonságát. Mint mondja, a környéken nem ő a legolcsóbb fuvaros, de olyan még soha nem volt, hogy egy építkezésen miatta megállt volna a munka, mert nem ért oda időben az anyag. Ezt megbízói is így gondolják: Bodó Ferenc a Megbízhatók Klubjában már 26 ajánlást kapott partnereitől, s kivétel nélkül mindenki magas fokon elégedett a munkájával.
 
 
„Megbízható, korrekt, olyan mintha mi végeznénk el” – írja a vállalkozó munkastílusáról egyik partnere. Kell ennél nagyobb dicséret? Az elégedett ügyfelek szerencsére hozzák is az újabbakat, így az utóbbi évek sem csökkentették észrevehetően a megrendelések számát. Pedig visszaesésre lett volna ok bőven, hiszen a vállalkozó főleg az építőiparban dolgozó partnereket szolgálja ki 8 tonnás, darus  billenős teherautójával. Szállít mindent, amit ezzel a kocsival lehet: raklapos vagy ömlesztett árut, téglát, fát, de sittet, földet is. Főleg építőipari és faipari cégeknek dolgozik, állandó partnere több építőanyag-kereskedésnek is. Szívesen dolgozik egyéni vállalkozóknak, vagy kisebb építőipari cégeknek, melyeknek nincs saját autóparkjuk. Kőművesek, tetőfedők gyakori partnere.
 
Bodó Ferenc, mint sok más fuvarozó, 1989-ben kezdte a vállalkozását. Korábban lakatos volt, de amikor már vállalkozni lehetett, megtetszett neki ez a szakma. Nem döntött rosszul, hiszen megszakítás nélkül ezen a területen dolgozik most már 25 éve. Igaz, eleinte csak kisautókkal tehertaxizott, majd jött a minőségi váltás, az első nagyobb kocsik. Egy időben alkalmazottat is foglalkoztatott, több autóval dolgozott, de ez a bővülés megszűnt az autópálya-építések befejezésével. Amikor az útépítő cégek elhagyták Somogy megyét, észrevehetően kevesebb lett a megrendelése neki is, muszáj volt karcsúsítani a vállalkozást. Azóta újra egyedül dolgozik.
 
Amikor szakmája legfontosabb jellemzőiről kérdeztem, Bodó Ferenc a megbízhatóságot, pontosságot emelte ki elsősorban. Azt mondja, a pénzzel, árakkal nem érdemes hivalkodni, fuvardíjban úgysem lehet legyőzni az árakat mélyre lenyomó nagy cégeket. Vele azonban még soha nem fordult elő, hogy késett volna egy rakománnyal. Márpedig ebben a szakmában szerinte ez a legfontosabb! Lehet, hogy az egyik fuvar egy picivel olcsóbb lenne, de ha késik a kocsi, s a hiányzó építőanyag miatt egy egész brigád ott áll munka nélkül, akkor melyik is a drága? Éppen ezért úgy gondolja, hogy a határidők pontos betartása, a vállalt feladat megbízható végrehajtása a szakma fő titka. Na meg az elérhetőség: az ő telefonja mindig be van kapcsolva. Egy árura váró vállalkozó számára az a legrosszabb, ha nem tudja elérni a fuvarost. Miért késik? Miért nem lehet elérni? Elérhetőnek kell lenni, különben az ember lemondhat a megrendelésekről. Ebben a szakmában ma hatalmas a túlkínálat. Ha az ember nem megbízható, ha nem lehet rá számítani, a megrendelő nagyon gyorsan talál magának másik vállalkozót. Kétszer nem lehet eljátszani a megbízhatóságot.